Portret schilderen

Begin 2017 ben ik gestart met schilderen van het project 'Portretten In beweging', wat ik in november heb afgerond. De portretten staan onder 'Atelier'.
In dit filmpje kun je zien hoe de portretten tot stand komen start

Op 25 november vond de tentoonstelling van alle 12 portretten plaats, waarbij de geportretteerden uitgenodigd waren en voor het eerst hun schilderij konden zien:


Foto: Interview voor Radio Vught


Expositie in The Arts
Vanaf 18 maart 2017 zijn enkele van mijn werken uit de periode 2012-2016 te zien in The Arts, Orthenstraat 39 Den Bosch. Ook zijn er de boekjes met deurtjes die ik geschilderd heb te koop.

Portretten
Wat ik lang uit de weg ben gegaan en waar ik lang omheen heb gedraaid: PORTRETTEN. Ik wil een expositie voorbereiden over portretten waarin een beweging zit. Hierbij de eerste. Ik vraag iedereen om model te staan en mij uit te dagen hiervan een schilderij te maken. Wie reageert?

Via 12-12-12
Het schilderij Via 12-12-12 hangt in het kantoor van Via in Vught. Op de datum 12-12-12 is de aanzet gegeven voor de ontwikkeling van een app die het Europese schadeformulier vervangt. Deze auto is tegen de Sint Jan gebotst en de rest spreekt vanzelf....
Schilderijen op basis van huurkoop
Het is nu ook mogelijk een aantal schilderijen op basis van huurkoop te verkrijgen. Huurkoop heeft als voordeel dat je het schilderij meteen in je bezit hebt, en dat je eigenaar wordt zodra je het volledige bedrag hebt afbetaald. In een huurkoopakte leggen we van tevoren in overleg de looptijd en de aflossingen vast.

Alle schilderijen zijn voorzien van lijst en ophangsysteem.


1
2
Voorbeeld 1: Schilderij 'Kruisverbanden' (80 x 120 cm), verkoopprijs:€ 2200,-. Maandbedrag op basis van 24 maanden: € 92,-.


Voorbeeld 2: Schilderij 'Urbana' (60 x 30 cm), verkoopprijs: € 1150,-. Maandbedrag op basis van 12 maanden: € 96,- of op basis van 24 maanden: € 48,-

3
Voorbeeld 3: Schilderij 'Bossche Bol' (160 x 120 cm), verkoopprijs: € 3600,-. Maandbedrag op basis van 24 maanden: € 150,-

Uitzicht op Zee
In opdracht gemaakt, vol met eigenschappen die verwijzen naar de persoon over wie het gaat:

Gasten
met enige regelmaat ontvang ik groepjes en vertel ik wat over mijn werk.

Twee voor twee
Twee schilderijen vol symboliek voor twee personen. De theepot is de vrouw, de mengkom is de man.

Met een handgevormde lijst van Peter Schuurmans.

Aan het werk
Aan het werk voor het schilderij Celebrations

Opening expositie Galerie Tiglio in den Bosch
De expositie, die tot 3 oktober 2015 loopt, werd op zondagmiddag 6 juli feestelijk geopend in galerie Tiglio. Tijdens de opening vond de onthulling van het nieuwste schilderij 'de Porsche' plaats, waarin onder andere het huis van de eigenaar gereflecteerd zit.

10 schilderijen over deurtjes bijeengebracht

Deurtjes...
Je gaat erdoor of je blijft staan
De ene wereld of de andere wereld
Je treedt tegemoet of je ontwijkt
Je pakt het aan of je laat het liggen
Je komt iets halen of je komt iets brengen

Deurtjes...
De sporen van generaties
De sporen van slijtage

Vergankelijkheid...
Deurtjes...
Velen ging ons voor“Ik heb wat met deurtjes..." Informatie over dit boek staat onder 'Kaarten / boeken'.

Beschuit met muisjes
Jelmer heeft een kleintje gekregen! Zie filmpje...

Voor informatie over dit andere kleine schilderij zie www.secretartwork.nl

Expositie Gripshuis Vught
In januari 2014 had ik een solo-expositie in het Gripshuis in Vught met voornamelijk nieuw werk.

Het Nieuwe Houten
Een experiment: Pelser Interieur Projecten maakt maatwerkmeubilair. Ger Pelser heeft mij gevraagd om tafelbladen op originele wijze te beschilderen. In overleg met de klant wordt een kleurenpalet en motief gekozen. Elke tafel wordt anders! Lees meer...

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Mei 2013: Het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch heeft mijn schilderij van de Bossche bol voor vijf jaar in bruikleen gekregen.
Het hangt in de gang naar de personeelskantine, waar zich ook een wand met afbeeldingen van Bossche bollen bevind. Het schilderij heeft al direct tot veel discussie geleid: 'mag de koek onder de chocolade nou zichtbaar zijn of niet'?

Symboliek
April 2013: ik heb weer een schilderij afgeleverd vol symboliek. Zo'n schilderij komt tot stand gedurende diverse gesprekken met de opdrachtgever. De titel luidt: 'De weg naar het westen'. Je vraagt je natuurlijk af: wat doet zo'n granaatappel tegen die heftige lucht boven een glooiend landschap?

Grootste schilderij
Vanaf begin 2012 heb ik het grootste schilderij afgeleverd wat ik ooit maakte: Inzicht door Uitzicht voor Strypes (120 x 240 cm). Strypes is gevestigd in de orangerie van kasteel Broekhuizen in Leersum.

De toeschouwer bevindt zich in de kamer welke op het doek is afgebeeld. Door het opengeslagen raam kijkt hij naar de Orangerie, waar deze kamer is gesitueerd. Je kijkt dus eigenlijk naar jezelf.
Diverse symbolische onderdelen kunnen dit gevoel versterken. Zo verwijzen de twee vlaggetjes naar de vestigingen in Nederland en Bulgarije. Rechts: Overhandiging van het boekje over de totstandkoming van het schilderij.


www.atelierjelmerwijma.nl